Fotografie en film

Home » Fotografie en film

Mea Vota

Fotografie en film

Zelf foto’s maken kan natuurlijk. Maar u bent op de dag van de uitvaart geen fotograaf. Mensen om u heen belasten met deze taak kan, maar vaak zijn het geen professionals.

Zoek zelf een fotograaf die qua stijl bij u past. Elke fotograaf heeft zijn eigen unieke kijk op de dingen.

Twijfelt u? Nooit heeft iemand spijt gehad dat ze een foto’s hebben laten maken. Wel andersom.

Is het nodig; foto’s of een videopname bij een uitvaart?

In deze moderne tijd worden steeds vaker foto’s of video’s gemaakt op de dag van de uitvaart. Beter 1 goede fotograaf dan dat de aanwezigen zelf foto’s gaan maken. Het opnemen van alles wat er gebeurt op de dag van de uitvaart kan achteraf zeer gunstig zijn voor familieleden en vrienden.

Voordat u een videoploeg in laat huren door ons om de hele uitvaartdienst te filmen of fotograferen, kunt u natuurlijk het beste overleggen met naaste familieleden om er zeker van te zijn dat iedereen het ermee eens is. Het is niet ongebruikelijk dat een familielid zich ongemakkelijk voelt bij het opnemen van zo’n intieme aangelegenheid.

 

Drie redenen om de dag van de uitvaart vast te leggen:

Het opnemen van een uitvaartdienst kan meer voordelen hebben dan de meeste mensen denken. En uiteindelijk legt het een belangrijk moment in het leven van uw familie vast, om nog maar te zwijgen van het feit dat het dient als een manier om uw overleden geliefde te herinneren.

arm op rug

 1.Delen met familie en vrienden

In de wereld van vandaag woont niet iedereen dicht bij huis. Dat betekent dat we allemaal familieleden en vrienden over de hele wereld hebben. Een uitvaartvideo of livestream is een manier om mensen die ver weg zijn bij de uitvaart te betrekken. Het is ook een manier om het moment te bewaren voor degenen die niet aanwezig konden zijn vanwege emotionele stress, shock, reisbeperkingen, ziekte, schema of een ander obstakel.

 

  1. 2.Koester de herinneringen

Natuurlijk wilt u de mooie herinneringen aan uw dierbaren bewaren. Maar tijdens een uitvaartdienst is het zeer waarschijnlijk dat vrienden en familie mooie herinneringen, getuigenissen en mooiere woorden zullen delen die u wilt onthouden.

Een uitvaartvideo kan u helpen die herinneringen te bewaren, om deze te delen met jongere familieleden/kinderen die zich de uitvaartdienst misschien niet herinneren. Ook is het waarschijnlijk dat u tijdens een uitvaartdienst de kamer verlaat, om tal van redenen, zoals overweldigende emoties, als u even op adem moest komen, of misschien moest u voor een kind zorgen. Wanneer u de kamer verlaat, mist u misschien belangrijke momenten van de service die u wenste te ervaren. De uitvaartvideo kan u helpen die gemiste momenten terug te zien.

 

  1. 3.Vergemakkelijkt het rouwproces

In het begin kan het voor u onmogelijk zijn om de begrafenis van uw geliefde opnieuw te bekijken. Wanneer de tijd rijp is, kunt u teruggaan naar de begrafenisvideo om te onthouden hoeveel uw geliefde werd gewaardeerd, de positieve impact die ze hadden op het leven van anderen. Door deze mooie herinneringen opnieuw te bekijken, kunt u uw verlies verwerken en helpt het bij uw rouwproces.

Hoe zit het met Livestream bij de uitvaart?

Naast het hebben van een video- of fotograaf, kiezen sommige families er ook voor om afscheidsdiensten live te streamen. Het streamen van een uitvaartdienst helpt degenen die niet aanwezig konden zijn zich meer betrokken te voelen bij de uitvaart. Hoewel ze niet fysiek aanwezig kunnen zijn bij de begrafenis of crematie, voelen ze zich verbonden met hun overleden dierbaren en familieleden door te ervaren wat er live gebeurt.

Mea Vota werkt al geruime tijd samen met een aantal goede partijen. Overleg met ons wat voor uw situatie het beste is om te doen.