Rouwkaart

Home » Rouwkaart

Mea Vota

Rouwkaart

Een rouwkaart is heel persoonlijk. Ons advies is om een blanco vel papier te pakken en vrij te denken in hoe de kaart zo persoonlijk en passend bij de overledene kan maken. Denk aan opmerkingen, gevleugelde uitspraken of motto’s van een overledene. Of een foto van de overledene of iets wat hem/haar dierbaar was. Een tekening, een handtekening. Pas als het echt niet lukt, vraag of zoek dan naar voorbeelden.
Wij werken samen met een gerenommeerde drukker en gaan voor het beste resultaat.

Belangrijk

Laat uw kaart altijd controleren door anderen en in elk geval door uw uitvaartverzorger.
Controleer of het volgende klopt:

 • Namen
 • Geboortedatum, datum van overlijden
 • Overige namen (en heeft u ze allemaal?)
 • Locaties en adressen + data + tijdstippen
 • Speciale wensen (bijvoorbeeld: geen/wel bloemen, kledingwensen, neem allemaal een witte roos mee, etc.) 

Rouwkaart

Inspiratie

Van een man die altijd schilderde, drukten wij een foto van een schilderij met zijn naam op de voorkant van de rouwkaart. Van een man die altijd vloog kwam een foto van zijn vliegtuig dwars door het rouwkader. Het zijn maar enkele voorbeelden van wat kan. Het zijn kaarten die meteen iets doen met je op het moment dat je er naar kijkt.

Out of the box

 • Een vierkante kaart
 • Een drieluik
 • Een inlegvel met alle praktische informatie
 • Een link op de kaart naar een website
 • Stuur iets mee; veertjes, zaadjes, …
 • Stuur een doosje of iets anders…

Opmaak rouwkaart

Reguliere opmaak rouwkaart

Hieronder vindt u een standaard opmaak van een rouwkaart. 
Zo kan het, maar het kan ook gewoon zoals u dat het mooiste vindt en niet zoals u denkt dat het hoort. 

Waar op te letten

Rouwpost

Verstuur uw rouwbrieven met de Rouw Verzendset van Postnl

Als u deze Rouw Verzendset gebruikt worden uw rouwbrieven apart van andere post verwerkt. Rouwbrieven krijgen in de hoogste prioriteit. Om de rouwbrieven te herkennen is het belangrijk de Rouw Verzendset te gebruiken. Alleen rouwbrieven verzonden met de Rouw Verzendset kunnen wij uit het normale proces halen en met de hoogste prioriteit verwerken. Vraag bij afgeven van de verzamelenvelop bij een Postkantoor of Business Point naar het scannen van de barcode. Hierdoor kan PostNL de rouwbrieven op een juiste manier traceren. Vind een Postkantoor in de buurt

 

Stuur uzelf én uw uitvaartondernemer ook een rouwkaart

Op deze manier ziet u of de rouwkaarten de volgende (werk)dag bezorgd zijn. Heeft u de kaart niet ontvangen? Neem dan contact op met de PostNL Klantenservice via 0900-0990 (€ 0,45 per gesprek). 

 

Zorg dat u het juiste adres gebruikt

Dit is belangrijk voor een snelle postbezorging. Weet u de juiste postcode niet of zoekt u een adres? Zoek het snel op in de postcodezoeker.

 

Frankeer uw post met rouwpostzegels.

Door rouwpostzegels te gebruiken zijn de brieven voor zowel de postbode als de ontvanger herkenbaar als rouwpost.

 

Rouwpost in het weekend

Haalservice

Als u rouwpost in het weekend aflevert op een postkantoor of in de oranje brievenbus, dan worden de rouwkaarten pas dinsdag bezorgd. Wilt u rouwkaarten op maandag laten bezorgen vraag dan de gratis haalservice voor rouwpost aan. Uw rouwbrieven worden dan zondag bij u opgehaald. 
Het aanvragen van de haalservice voor rouwpost in het weekend kan op twee manieren:

 • Online
  Vul het aanvraagformulier in. Dit kan alleen van vrijdag 16.30 uur tot zondag 14.30 uur. Uw rouwpost wordt dan opgehaald op zondag tussen 16.00 uur en 20.00 uur.
 • Telefonisch
  Wilt u de haalservice liever telefonisch aanvragen? Bel dan met onze klantenservice. Dit kan op zaterdag tussen 09.00 uur en 16.00 uur en op zondag tussen 11.30 uur en 14.30 uur. Het telefoonnummer is 0900 – 0990 (€ 0,45 per gesprek).

Rouwpost

Zelf on-line uw rouwkaarten bestellen

Tegenwoordig zijn er genoeg on-line mogelijkheden om kaarten te bestellen. Maar let op. U weet niet altijd van te voren wat de kwaliteit is van het papier. De dikte, papiersoort etc. Zeker niet als u nooit eerder heeft besteld. Telefonisch contact om e.e.a. goed af te stemmen kan handig zijn. U kunt ook eerst een proefdruk bestellen. Dan moet er alleen geen haast zijn met het versturen van de kaart. Maar u kunt natuurlijk ook prima 2 kaarten sturen. Een met huishoudelijke mededelingen en een hele persoonlijke die later volgt…

Rouwpost rondom feestdagen

Rondom feestdagen zijn er altijd bijzonderheden waar u rekening mee moet houden voor het tijdig aanbieden en verzenden van de rouwpost. Ga naar www.postnl.nl/feestdagen en kijk onder ‘rouwpost’.