Invulling ceremonie

Mea Vota

Wilt u dat iedereen die uw dierbare kende iets kan bijdragen op de dag van de uitvaart?
Heeft u moeite met schrijven? Verwacht u moeite met spreken?
Wilt u uw levensverhaal op laten tekenen?

Home » Invulling ceremonie
kist + bloemen

Kimm Giebels, Ceremonies met Kimm

Uitvaartdiensten, levensverhalen en voorbereiden afscheid.

“De ceremonie was zoals van tevoren besproken én nog warmer. Een dag die ik in mijn hart bewaar met een gouden randje.”

Als u ook zo terug kijkt op het afscheid, dan ben ik tevreden met mijn werk.
Ik ben Kimm Giebels. En ik weet: als u aandacht besteedt aan het afscheid, dan zult u versteld staan wat u met elkaar kunt creëren.
Ik help u bij het maken van een onvergetelijke uitvaartdienst. Een ode aan het leven in een sfeer die goed voelt. Helemaal zoals bij u en de uwen past. Ik kan voor u schrijven en spreken.
Ik schrijf ook levensverhalen. Voor uitvaartdiensten én in de laatste levensfase. Want in verhalen blijven mensen leven.
Als het levenseinde nadert kunt u met mij uw afscheid voorbereiden.

Wat zijn de voordelen van een ceremonie met Kimm?

U krijgt een ode aan het leven, in een sfeer die goed voelt.
Kimm spreekt alle mensen die iets in willen brengen, waar nodig helpt ze ze, ze verzamelt alles en maakt een goed lopende volgorde. Met als resultaat een helder draaiboek en een uitvaartdienst die boeit tot het einde.
De uitvaartdienst wordt helemaal eigen. U hoeft niet te doen wat anderen van u verwachten. Maar het mag wel. Kimm kent de tradities, waar u mogelijk uit wilt putten. En ze weet hoe u kunt uitvinden wat u wilt.
Wilt u het graag goed doen voor uw overleden dierbare? Zodat hij of zij het ook helemaal mooi zou vinden, maar weet u niet zo goed hoe? Met Kimm komt u erachter hoe u dat kunt doen. Het wordt passend bij het leven van uw overleden dierbare.
Kimm heeft de beschikking over muziek, gedichten en teksten. Ze schrijft zelf gedichten op maat. Dus ook voor inhoudelijke inspiratie
kunt u bij haar aankloppen.

In welke situatie is het extra fijn om Kimm in te zetten?

  • Als u schrijven moeilijk vindt, dan kunt u het schrijven uitbesteden. Na een goed gesprek schrijft Kimm uw speech, een levensverhaal, een welkom of een dankwoord. Wat u maar wilt.
  • Als u spreken moeilijk vindt, dan kan Kimm u tips geven voor bij het spreken. Ze kan ook op het moment suprême naast u komen staan en het overnemen als het u teveel wordt. Vaak is dat niet nodig, want de aanwezigheid van een steunend iemand naast u is meestal genoeg. Kimm kan ook namens u spreken (als u echt niet durft of bijvoorbeeld slecht bij stem bent).
  • Als de onderlinge relaties moeizaam zijn, dan is Kimm de neutrale buitenstaander.
  • Weet u niet of u uw kind bij het afscheid wilt betrekken? Het is altijd een goed idee om uw kind wel afscheid te laten nemen. Hij/zij is ook een dierbare verloren en dat verdriet mag erkend worden. En als u een kind weg houdt bij de dood, dan is de conclusie van het kind: “Dat moet wel heel erg zijn.” En dat lever nachtmerrie scenario’s in het kinderhoofd op die niet in verhouding staan tot de werkelijkheid.
  • Weet u niet hoe u uw kind moet betrekken bij de uitvaart? En/of heeft u aan uw eigen verdriet uw handen al vol? Heel begrijpelijk. Kimm kan tips geven en heeft voor elk kind wel een passend idee, wat ze eventueel samen met hen kan uitwerken.
  • Als de overledene geen lieverdje was (verslaving, mishandeling, afwezigheid etc), dan mag dat ook gezegd worden. Samen kijkt u met Kimm terug op iemands leven en naar de aard van het beestje. Ook naar de minder mooie kanten. U vindt samen met Kimm de juiste woorden en besluiten samen wat wel en niet te delen en hoe.

Kimm spreekt iedereen over zijn/haar inbreng. Dat levert vaak nieuwe anekdotes of zelfs inzichten op. Uw dierbare had ook een leven in relatie met anderen. Zo kan een oma veranderen in een vrouw met een rijk leven als u ook verhalen hoort van vrienden, buren, mensen van een vereniging etc. In het geval van een jong overlijden is de meerwaarde nog duidelijker. Kimm spreekt met vriendengroepen, collega’s, klasgenoten. Iedereen! Voor al die mensen is het bovendien troostrijk om hun verhaal kwijt te kunnen samen tot iets te komen.
Als het een grote uitvaart, dan is het heel fijn Kimm de regie van de dienst in handen te geven. Iedereen die iets wil doen stuurt u direct door.