Verzekeringen

Home » Verzekeringen

verzekeringen

Verzekeringen

Ik ben verzekerd, kan Mea Vota de uitvaart verzorgen?

Ja, dat kan altijd. maar let op;
Een manier die veel door verzekeraars gebruikt wordt is door u ledenkorting/ledenvoordeel te geven.
Als u dan kiest voor een andere uitvaartondernemer die niet is aangesloten bij de verzekeraar dan verliest u deze korting. Zij zullen benadrukken hoeveel voordeel u zult verliezen. Of het ook echt verlies betekent is maar de vraag. (zie ons rekenvoorbeeld)
Wilt u een eerlijke verzekering, denk dan aan Lifetri.

Rekenvoorbeeld

Biedt Mea Vota verzekeringen aan?

Mea Vota biedt geen verzekeringen aan, maar beveelt Lifetri aan omdat zij ook maatwerk leveren. Bent u niet of ergens anders verzekerd? Dan kunnen wij ook de uitvaart verzorgen. Ook als de verzekering via een andere uitvaartondernemer loopt.
​Zij zullen er uiteraard moeite voor doen u te houden als klant wanneer u ze belt om te vragen welke consequenties het heeft indien u kiest u voor een andere uitvaartondernemer.
Voor vragen, bel ons gerust.

Advies

Wat is een kapitaalverzekering?

Kapitaalverzekering. In het geval dat u een kapitaalverzekering heeft krijgt u geld uitgekeerd en kunnen wij te allen tijde de uitvaart voor u regelen. De verzekeraar laat u zelf een uitvaartverzorger kiezen.

Moet ik mij verzekeren?

Als u jong en gezond bent, moet u goed overwegen of u een uitvaartverzekering moet afsluiten.
Uiteindelijk bent u aan premies gedurende uw leven, natuurlijk vaak meer kwijt dan een uitvaart kost, een verzekeraar moet ook verdienen. Gewoon sparen is ook een optie.
Een low-budget uitvaart bijvoorbeeld hoeft niet meer dan €2250.- tot €3000.- te kosten. En verder is het vooral aan u.
Gemiddeld merken wij dat de kosten voor een uitvaart zo rond de €5000 tot €8000 liggen.

Lifetri

Wat is een verzekering?

Met een verzekering poogt de verzekeringnemer een risico af te dekken dat hij zelf niet kan of wil dragen. Dus als u in een situatie verkeerd waarin u de kosten wel kunt dragen is een verzekering dus niet nodig. Bovendien blijkt dat het merendeel van de nabestaanden van een overledene met een uitvaartverzekering, uiteindelijk toch nog een bedrag van € 1.600 tot € 2.800 moeten bijbetalen, ondanks de uitvaartverzekering en ook als de uitvaart door de bij de verzekeraar aangesloten uitvaartondernemer wordt gedaan.

Wat is een naturaverzekering?

Bij een naturaverzekering krijgt u een aantal standaard diensten van de uitvaartverzorger. Als u voor een andere ondernemer kiest, keert de verzekeraar een lager bedrag uit dan dat de polis vertegenwoordigd. Althans; waarde in geld. In het geval van een natura verzekering is het raadzaam goed de polis te bekijken. Neem gerust contact op met ons als u wilt weten hoe het met uw polis zit.

Handen vasthouden

Er is een polis maar we kunnen die niet vinden.

Hier vindt u een lijst met een aantal uitvaartverzekeraars: